5 x lekkere herfstbieren

De herfst komt er nu echt officieel aan en dat voel je ook al een beetje buiten. Ik heb er zin in! We kunnen de truien en de dekentjes weer tevoorschijn halen. Een goed excuus om lekker binnen te blijven en de lekkerste herfst bieren te proberen. Wist je dat de herfst het beste seizoen is om bier te drinken? Ik heb 5 lekkere herfstbiertjes voor je uitgezocht.

1. Grolsch Gerijpte Herfstbok

Grolsch Gerijpte Herfstbok is een donker en rijk bok biertje. Het is zoetig met tinten van karamel, maar ook fruitige aroma’s.

Alcohol: 6.5 %

Lekkerste drinkmoment: Bij het eten of bij een zoet dessert

2. Texels Bock

De Texelse bock is een krachtige en smaakvolle krachtpatser. De kleuren van de herfst, met zoete tonen en het is rijk aan smaak. In 2009, 2010 en 2011 is deze lekkere bock nog verkozen tot lekkerste bockbier van Nederland!

Alcohol: 7.0 %

Lekkerste drinkmoment: In goed gezelschap of alleen, bij het lezen van een boek of juist bij het eten.

3. La Trappe Dubbel

De lekkerste Dubbel die er is! In alle vier de jaargetijden smaakt hij lekker, maar in de herfst toch net ietsje lekkerder. Proef onder andere honing, dadel en gedroogd fruit. Wist je dat de La Trappe dubbel al diverse prijzen heeft gewonnen?

Alcohol: 7.0 %

Lekkerste drinkmoment: bij haardvuur, de barbecue of voor het slapen gaan.

4. Westmalle Tripel

De moeder van alle Tripels en een echte stijlicoon. De smaak varieert van fruitig tot kruidig, maar wel elegant. Ook de zwaarste in het rijtje, qua procenten dan ;).

Alcohol: 9.5 %

Lekkerste drinkmoment: Voor het slapen gaan, bij een haardvuur en in goed gezelschap.

5. Oedipus Mannenliefde

Last but not least, uiteraard kan deze niet in het lijstje ontbreken. Iedereen heeft toch wat liefde nodig? Fris en fruitig met veel citrus. De Mannenliefde is heerlijk op een warme nazomer/herfstdag.

Alcohol: 6.0 %

Lekkerste drinkmoment: Op het terras en in goed gezelschap.

Geschreven op: 24 september 2020
Nienke
Redactie HighBeer.nl
Als Sales Medewerker werkt Nienke aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl