Organiseer je eigen Herfst High Beer

Heb jij ook zo’n zin om je vrienden weer eens lekker uit te nodigen om gezellig te borrelen? En wil jij je vrienden eens verrassen? Organiseer dan je eigen herfst High Beer! Vandaag vertellen wij je hoe jij een heerlijke herfst High Beer in elkaar zet waar gegarandeerd nog jaren over wordt gepraat.

Herfst High Beer 1

Herfstbier 1: Gulpener Herfstbock

Het eerste herfst biertje die jouw vriendenborrel upgrade tot High Beer is een lekkere Gulpener herfstbock. Dit Hollandse speciaalbiertje heeft een robijnrode kleur en is warm en licht zoetig van smaak. Probeer dit herfstdrankje eens met een makkelijk hapje van champignons en roomkaas.

Ingrediënten:

✓ Bakje grote champignons
✓ 40 gram Boursin of andere roomkaas met kruiden
✓ 50 gram gerookte ham in kleine stukjes
✓ wat fijngehakte peterselie
✓ geraspte belegen kaas
✓ bouillon van een blokje

Verwarm de oven voor op 200 graden, maak de champignons schoon en haal het steeltje eruit. Meng vervolgens de roomkaas, peterselie en ham door elkaar. Met dit mengsel kun je vervolgens de uitgeholde champignons vullen waarna je het kan bedekken met wat geraspte kaas. Plaats hierna de gevulde champignons in een ovenschaal, bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje bouillon om uitdroging van de champignons te voorkomen. Zet het geheel in de oven en bak het ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Als dit het geval is kun je de bockbieren uit de koelkast halen en samen opdienen. Wel nog even wachten met het eten en drinken. De champignons moeten nog iets afkoelen en de biertjes nog iets op temperatuur komen. Na een paar minuten mogen jullie optimaal genieten van de tweede gang van je eigen herfst High Beer.

Herfstbier 2: Brugse Tripel

Vervolg je herfst High Beer met een lekkere Brugse Tripel. Dit hartverwarmende maar toch frisse biertje pas goed bij het wisselvallige weer van de herfst. Dit goudgele herfst biertje is dé hoofdact van jouw High Beer.

Bij dit biertje past een lekker herfst hapje van kipfilet met spek. De smaken van deze ingrediënten laten het bier nog beter uit de verf komen.

Ingrediënten:

✓ 2 kipfilets
✓ 8 plakjes spek
✓ Olie
✓ Peper en zout

Verwarm de oven op 180 graden en vet de bakplaat alvast licht in met een heel klein beetje olie. Dep de kipfilets droog, snijd ze in de breedte doormidden en breng ze wat op smaak met wat peper en zout. Houd er rekening mee dat het spek van zichzelf ook al zout is. Leg de plakjes spek op de bakplaat en plaats de kipfilets er bovenop. Wikkel de spek om de kipfilet heen en plaats het geheel in de oven. Bak het in zo’n 25 minuten gaar en het is klaar om te op te dienen bij de borrel.

Herfstbier 3: Ciney Brune

‘Save the best for last’ is een veelgebruikte uitspraak. Als je het ons vraagt is dat bij dit echte herfst biertje misschien ook wel het geval. Dit Ciney Brune biertje is donkerbruin met rode tinten en heeft een mooie combinatie van bittere smaken met toch een hint naar iets fruitigs. Ook bij dit biertje kun jij het perfecte hapje opdienen, wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen.

Ingrediënten:

✓ 200 gram brie
✓ 30 gram walnoten
✓ 4 eetlepels honing
✓ 4 pistoletjes

Verwarm de oven voor op 180 graden, hak de walnoten in fijne stukjes en snijd de brie in plakjes. Bak de pistoletjes volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan, haal ze er uit als ze klaar zijn en snijd ze open. Beleg de broodjes met de brie en leg ze weer in de oven. Na zo’n 2 minuten kun je ze er weer uit halen. Bedek de broodjes met de honing en fijngehakte walnoten en het is klaar om te serveren. Haal de Ciney Brune uit de koelkast en laat de smaken hun werk maar doen.

Nog meer gemak?

Vind je het ook zo lekker klinken maar ben je zelf geen echte keukenprins(es)? Kijk dan eens bij lekkere High Beer locaties bij jou in de buurt. Zo kun jij met je vrienden lekker gaan borrelen. Ben je op zoek naar nog meer heerlijke recepten met bijpassende biertjes? De mogelijkheden met bier zijn eindeloos!

Herfst High Beer 2

Geschreven op: 24 september 2021
Jurrian
Stagiair
Als stagiair schrijft Jurrian onder andere blogs voor HighBeer.nl