Bierfondue

Voor 4 personen, 25 min bereiding.

Kaasfondue: you love it or you hate it. Sommigen vinden de smaak van wijn niet zo lekker in de kaasfondue, daar wordt het een beetje zuur van. Mogelijk valt deze variatie dan wel (of extra) in de smaak. De bierfondue: kaas en bier. Een gouden combinatie, die gemengd nog meer goeds brengt.

BIERFONDUE

Ingrediënten:

✓ 1 flesje bier (bockbier, blondbier of bruinbier vinden wij erg lekker)
✓ 600 gr jong belegen kaas (geraspt)
✓ 2 knoflookteentjes
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 rode peper
✓ 1 el maizena

Extra:

✓ Biertjes voor bij het eten
✓ Stokbrood om te dippen
✓ Nacho’s om te dippen
✓ Wortel en andere groentes om te dippen

Zo maak je de bierfondue

  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd de peper fijn.
  3. Verhit de olie in een fonduepan (of pan met dikke bodem).
  4. Bak de peper en knoflook lichtbruin.
  5. Schep de peper en knoflook uit de pan.
  6. Voeg het flesje bier en 150 ml water in de pan en meng dit met het braadvet.
  7. Voeg telkens een beetje (geraspte) kaas toe en roer dit door.
  8. Doe de maizena in een kommetje en roer dit door met een scheut water.
  9. Schenk dit ook in de pan.
  10. Blijf roeren tot alle kaas toegevoegd is en het een glad mengsel is.
  11. Voeg dan de knoflook en peper toe en roer door.

De bierfondue is klaar! Je kunt het nu op tafel zetten met alle verschillende toppings om mee te dippen. Je kunt de fondue het beste op een brander zetten, zodat het warm en vloeibaar blijft. Schenk een biertje in en geniet van jullie heerlijke bierfondue.

Geschreven op: 14 februari 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl